Typ skupiny:Komunity so spoločnou témou
Členovia:211
Fotky:489
Základňa v meste:Neuvedené
Viditeľnosť skupiny:Verejná skupina album Verejná skupina

D7000 - svetle pixely pri dlhych uzavierkach - Diskusia

transglobal
Pridal: transglobal, 05.09.2011, 19:29 ~ Komentáre: 5

neviem ci je problem vo mne a mojej privelkej zhyckanosti, alebo vo fotaku. kazdopadne mi svetle pixely na zaberoch strasne prekazaju. Napr. ked fotim oblohu (nejake suhvezdie) a teraz sa mi tam do toho supne par farebnych Nikonackych efektov vo forme flash pixelov... Nastavenie nie je nijako katastrofalne 25s, ISO 2500, ale predsa problemove. Fotak som reklamoval, no "efekty" mozno trochu oslabli, ale stale su tam jasne viditelne.

jedna sa stale o tie iste svetle pixely aj v raw formate a v ziadnom pripade to nie sum.

prezil niekto podobny sok s ktorym sa musel zmierit, alebo mam dalej bojovat a reklamovat az do skonania vesmiru?:D

• Začiatok
  • Predchádzajúca
  • Ďalšia
  • Koniec
transglobal ~ 29.1.2012, 09:11

v servise uskutocnili premapovanie no nepomohlo. sam sa s tym nechcem babrat, pretoze tych pixelov je vela a mam obavu, ze by sa ich redukciou mohla pokazit kvalita fotiek pri vyrezoch v mierke 1:1.
bohuzial zacinam mat pocit, ze kupa tohoto fotaku bola pre mna velka chyba.

Scott ~ 17.9.2011, 22:56

Sú to hot pixel,bežná vec pri dlhej expozícii,premapuj si čip,pomôže to,neviem ako Nikon ale Canon si to vie sám....
Je to problém CMOS čipu,u CCD tento problém nebol,preto je stále CCD čim stále lepší pri snímaní dlhším časom.

Samson ~ 6.9.2011, 02:35

Mas v menu zapnute NR pre dlhe expozicne casi?

VIVO Logo Copyright © 2004 - 2013 VIVO.SK (Luceon Ltd.) All rights reserved. Fotografie prezentované na tomto serveri sú majetkom ich autorov.
VIVO, VIVO.SK, VIVO Logo, grafická podoba stránky, skripty a služby dostupné na tomto serveri sú majetkom spoločnosti Luceon Ltd.
Zavrieť